Pacific Center
Portland, Oregon
Pacific Center
Pacific Center
Pacific Center
Pacific Center
Pacific Center
Pacific Center
Portland, Oregon

The Pacific Center is located in the heart of downtown Portland. GBD renovated the main lobby, the retail corridor, the second and third floor corridors/public spaces at the lobby atrium, the building’s main conference room, building café and multi-tenant elevator lobbies. The total renovation for the class-A office building was 14,850 sq. feet.

The owner’s goal was to attract and retain high-quality corporate tenants; GBD achieved this goal through the use of select finishes and placement of key elements that create intimacy. We created a first-class building lobby, which creates a “living room” gathering space for building tenants.

We selected materials with sustainability in mind. The carpets have recycled backing; the stones are all-natural or composites of recycled glass and stone; the paints, adhesives and sealants are low-VOC; and all casework is formaldehyde-free. The stone tile floor, in a light colored marble, gives the space a feeling of quality and permanence. New decorative pendant lights add to the residential style. The furnishings have a traditional and timeless style, making people feel comfortable and at home in the space.

AWARDS

GBD Architects Incorporated 1120 NW Couch St., Suite 300 Portland, OR 97209 Tel. (503) 224-9656 gbd@gbdarchitects.com